25

Svar på spørsmålsrunde- del 2

Hva er det best Natalia liker å gjøre? Hva er Natalias hobbyer?

-Hun liker å gjøre det meste engentelig...Hun elsker å sitte å kose med hasteren, drive på med klistremerker, sykle, være i barnehagen, leke, og selv om hennes venstre hånd er handicappa elsker hun fortsatt å male, tegne, masse sånne ting der du må være flink med hendene. Synes hun er kjempeflink som får til så utrolig mye med en hånd :')

Dessuten ALLTID når mamma skal lage noe som helst på kjøkkenet, MÅ natalia alltid være der og følge på hva mamma gjør og hjelpe til på kjøkkenet^^ Og som de fleste andre barn: Fantorangen, og barne-tv og alle de der,  Og når jeg f.eks  gjør lekser henter hun og barnehage-matteboka si, og skal være med :) Det er egentelig kjempemye jeg kunne ha skrevet her..

 

Fanta eller cola?

-Er den ment til meg eller Natalia? For hun haater brus, mens jeg foretrekker fanta ;)

 

Har ho kreft egentelig?

-Okeey..hva slags spørsmål er det..? Er bloggen lite troverdig eller?

 

Hvordan tok hun det  å miste håret?

Når hun begynte med cellegift, og puta var full av hår, satt hun gråtende og irritert over den mens hun prøvde å rense den. Til slutt var hun så trist og irritert at hun sa hun gikk med på å klippe/barbere bort håret, men hun ville ikke se seg selv i speilet mange dager, og var ganske deprimert. Men alle behandlet henne som før, så hun sluttet og å tenke på det :)

 Hvordan er det fro henne å få tilbake håret?

-Haha, morsomt :) Hun er glad for det, det eneste negative er at hun må vaske det  nå(noe hun hateer) ;P

 

Har dere fått den sommeren dere håpet å få?

-Den var så mye mer enn vi hadde håpet for! Det hadde ikke gått an uten alle dere som leser bloggen, og hjalp oss så mye <3 Men så er den jo ikke over enda, da...;) Vi skal faktisk være bortreist hele høstferien ;)

 

Hvordan kunne Natalia dusje og vaske seg, hvis hun ikke kunne få vann å seg?

- Greia var at hun ikke kunne være helt under vann, eller bade i basseng eller badekar. Men hun kunne/ måtte jo vaske seg, så lenge vannet ikke rant ned der hun hadde kateteret (som var midt på brystet). 

 

Bor dere på Leikanger/Hermannsverk i Sogn?

-Jess, det gjør vi :)

Liker Natalia å være tilbake i barnehage?

-Ja, det er hun veldig glad for:D Hun liker å være sammen med andre barn, og det blir jo kjedelig å bare sitte hjemme (spesielt når hun ofte måtte sitte i karantene (?) , på sjukehuset, og hjemme når hun var syk :/

Hvor gammel er Natalia?

-5 1/2 ca. Hun er født 15 Mai ;))

Føler du at du har forandra deg som person siden Natalia ble syk?

-Ja det tror jeg

Hvor kunne du tenkt å reise hen hvis du kunne velge?

Hawaii, New Zealand, Antarktis, eller Påskeøyene.

Hva kunne du tenke deg å bli når du blir stor?

-Jeg er stor! haha, neida...jeg har ikke noe bestemt jobb enda,  men jeg vil hvertfall gå på Mat-og restaurantlinja på videregående ;)

Er du flink på skolen?

-Ehm..njaa....(Arild, er jeg det da..?)....niealtsåå..karakterene mine består for det meste av firere, femmere og noen seksere, så jeg tror jeg er sånn helt okey lssm..

Liker du å skrive?

-Begynte å like det siden jeg startet med bloggen :)

-Hvis du og Natalia skal ha skikkelig kosekveld sammen, hva finner dere på da?

-Koser oss selvfølgelig! Lager noe god mat, godteri, masse tepper, tar masse morsomme bilder av oss, masse puter og bamser, eller så lager vi et stort telt i stua med utsikt til TV'en og ser en film eller noe:) Og selvfølgelig slipper vi ut hamsteren, og lar den krype ned under dyna med oss :) 

Prøver dere å leve som normalt?

-Ja det gjør vi :) Alle her har jo begynt på enten skole, jobb eller barnehage ikke ulikt alle andre.

 

Her kommer svaret på disse spørsmåla: (Det gikk mye av det samme)

€Kan det hende Natalia blir frisk?

€Hvor mange prosent er det for at Natalia blir frisk?

€Når kommer hun til å dø?

€Har hun begynt å bli friskere?

€Er natalia frisk?

€Tror duNatalia vil leve til hun blir gammel? (?)

€Har kreften sluttet å vokse?

 

Før det første burde dere som stilte spørsmåle sjekke ut innleggene "Hva slags type kreft er det?", og "MR-resultater", der står : vel...statusen til Natalia nå for tiden og litt om kreften. Ellers kan jeg ikke svare på noen av disse spørsmåla sikkert fordi:

-INGEN vet om/hvor lenge hun har igjen.

-INGEN vet når eller om hun kommer til å dø.

-INGEN vet om kreften har sluttet å vokse.

-INGEN vet hvor mange prosent det er for noe som helst.

INGEN vet helt sikkert engang hva for en type det er, for det fantes ikke noen slik type før hun fikk den. Ingen visste engang hva slags type cellegift hun skulle få fordi de ikke visste noe om denne slags typen kreft, så mens den hele tiden vokste seg større satt det leger og eksperimenterte og grublet over en type cellegify som ikke virket likevel når hun fikk den. 

-Hun har hvertfall ikke begynt å bli friskere (hun får jo ikke cellegift engang!), og hun kommer aldri til å bli helt frisk så lenge hun ikke får det eneste som hjelper mot kreft: Cellegift, stråling eller operasjon.

-Hun kan ikke ha operasjon, fordi kreften har surret seg rundt nervene hennes, (de hadde ikke fått den ut uten å skade nervene) så hun ville mest sannsylig ha dødd under en slik operasjon.

-Vi vet ikke om svulsten er død(altså sluttet å vokse), hvis den har det kan det jo hende hun kan leve en stund med den, men INGEN vet det heller.

Det er derfor vi prøver å leve så normalt som mulig, for nå er det ingen som lenger vet noe som helst, og tenkt hvis hun lever med den i..ja...et år eller noe, vi kan jo ikke bare stoppe opp å gjøre noe som helst fordi vi vil være med henne 24/7 pga "at det er hennes siste tid" eller noe. Så det var ganske fail når legene sa at hun bare hadde en liten stund igjen. Men de kunne jo ikke vite at den plutselig skulle slutte å vokse, når den hadde vokst så fort før. 

 

 

så det er umulig å vite alle svara, og vi får bare leve med å være uvitende for tiden. 

Håper dere er fornøyde med svara folkens!

 

Senere lar jeg mamma skrive historien om hvordan vi fant det ut( mange som spurte om det og nemlig) ;)

 (Roma)...ahhh...40 grader i skyggen..hvor mye er det her..skal vi see...0 grader, wiii! <3

Nå er jeg å følge på instagram og, tekkao25 heter jeg! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

Instagram!

Nå har jeg fått meg instagram folkens!!

Tekkao25 (ikke spør), heter jeg :)

 

4

Svar på spørsmålsrunde- del 1

Fordi det var sååååå mange spørsmål deler jeg hele greia i to. Sounds good?

 

Har hørt at Natalia har begynt å få igjen hår, er det sant?

-Vel, mange som lurer på det og det er sant!Ganske kort, da, men skikkelig søtt <3 Noen trodde at "hun ble frisk nå som hun har fått igjen håret" osv, men det er IKKE sant, greia er bare at hun har slutta med cellegift, det var det som gjorde at hun mista håret ;) 

 

Tooji (?), synes du han er søt?

-Ja, hvem synes ikke det? Dessuten er han snill og morsom, og flink med unger (synes hverfall natalia) ;)

 

Vil du fortsette å bloggen hvis Natalia dør?

-Nei, det tror jeg ikke. Jeg kommer hvertfall ikke til å slette bloggen, men bare la den bli stående her på nettet. 

 

Hvilken skole går du på?

-Beste skolen, med beste gjengen, nemlig Kvåle Skuuule i Sogndal <3

 

Angrer du på at du må på skole, når du kunne ha vært med natalia?

-Ærlig talt folkens, det er ikke sånn at jeg er med henne 24/7 altså, og jeg liker skole, og det er greit for meg at jeg er med henne resten av dagen...dessuten er skolen litt fristed for meg, der ingen snakker om det osv, så jeg får glemme dette for en stund. Så nei, jeg angrer ikke. 

 

Så dere på Tusenfryd, synes Naalia det var morsomt?

-Ja, seff :) Var en super oppplevelse ;)

 

Hva er favorittdyret til Natalia?

-Hamster selvfølgelig ;) (men pleide å være hest)

 

Blir du kjent igjen, når du er på butikker og sånn?

-Ja, det blir jeg faktisk. Mens vi drev og reiste rundt var det ofte noen som kom og hilste på, eller noen på tusenfryd som lot oss slippe køen fordi de kjente oss igjen, og jeg får en del blikk noen steder...men det er ikke alltid såå morsomt! 

Var for eksempel skikkelig kleint når jeg stod i kø på butikken, rett ved siden av haugen med VG med meg på forsiden...folk så ned på avisen, så på meg, på avisen på meg...og til slutt tok de avisen, haha

 

Har live ditt forandret seg etter at du fikk vite at natalia hadde kreft? Hva følte du når du fikk høre beskjeden, gråt du? 

- Ja, det har jo selvfølgelig det! Husker ikke helt for det begynner jo å bli en stund siden, kom jo mange følelser på en gang..men en ting jeg husker var at jeg faktisk klarte å holde maska når jeg fikk vite det..

 

Er det noen som syns dere får litt for mye oppmerksomhet?

-Ja, jeg! Jeg hadde jo aldri trodd vi skulle få så mye oppmerksomhet bare pga den artikkelen jeg skrev til aftenposten, dessuten er det så utolig mange som og hadde fortjent den oppmerksomheten vi fikk...men det kan vi ikke gjøre så mye med desverre...ellers, (såvidt jeg vet), er det ingen som har sagt noe slikt rett ut.

 

Får du noe spesialbehandling på skolen?

-Nei, det vil jeg ikke ha noe av selv. I fjor (8.kl) var det jo en selvfølge at jeg fikk litt oftere fri pga at jeg var ofte med til bergen osv, og at det var greit at leksene mine noen ganger kke var gjort, men det er det eneste.  Og som jeg sa tidligere er skolen et fristed for meg, der jeg bare får glemme alt, og konsentrere meg om skolen, og jeg vil ikke behandles annerledes, hverken av lærere eller elever.

 

Har du tid til venner/ vil du være med venner?

-Sevfølgelig vil jeg være med vennene mine! De er utrolig viktige for meg, og jeg finner alltid tid til å være med dem :)

 

Hva gjør du på fritiden (når dere ikke er ute og reiser)?

-Vi planlegger neste reise! Neida :P 

Jeg er en del med venner, så er det jo en haug av lekser, jeg må på jobb, og er selvfølgelig med Natalia :)

 

Håper dette var greit for denne gang :)

På spørsmål som, Hvor ille er kreften, hvordan tok hun det med å miste og få tibake håret, kan hun bli frisk, og "hvordan natalia tar det", det tar jeg neste gang (om ikke så lenge, promise, i morra kanskje)

 

 

Og angående spørsmåla "hvordan tar hun det å være kreftsyk" , "har dere fortalt natalia at hun er syk, og hvor syk" og "vet hun at det kanksje ikke kommer til å gå bra med henne, hvordan tar hun det".... hvem forteller en 5-åring noe slikt?? kommer ikke på tale. hvis folk så absolutt vil vite hvordan hun HADDE reagert, kan dere prøve å forestille dere det selv. 

 

Dessuten lager jeg et innlegg med hele historien om hvordan vi fant det ut osv snaart..;)

 

Natta <3
 

 

39

Spørsmålsrunde

I dag har vi avspasering på skolen, og natalia er i barnehagen, så da har jeg fri om dagen, og hiver meg på dette her med spørsmålsrunde på bloggen!

 

Spør om hva dere måtte ønske!


( Kamelridning)
20

Pakke i posten!!

Når jeg var og handlet på Coop i går, var det en som jobbet der som sa at vi hadde fått en pakke som var FOR STOR  til å f plass i postboksen vår..(ja, vi har postboks på posten fordi: 1. Vi får ikke plass til alt i postkassen, 2. dessuten har vi måttet oppgi adresse mange steder til folk som vil sende noe osv, derfor er det bare for sikkerhetens skyld at vi har postboks istedet..) ;)

Men jo, altså denne pakka som jeg fikk stod det nrk på, så jeg begynte å lure for vi kjenner ikke noen som jobber der, og vi har aldri vært på nrk...men altså.. i pakka var det: 


 

En t-skjorte fra MgpJr, klistremerker, blad, et kort, CD fra årets Mgp, og et bilde av hele gjengen, med alles underskrifter bakpå!  :D Kjempekoselig, spesielt siden vi alltid ser på Mgp! Faktisk så heiet vi på vinnerne helt fra begynnelsen av (hvertfall Natalia, som har lært seg sangen utanat:p)

Skikkelig søtt var det, og tusen takk til Lars Erik Nettum, som ordnegt hele greia :) (Lars Erik er litt sånn vår inside man på konserter og sånn, for han ordnet jo også med at vi fikk møte vinni og alle der på Norway Cup!) 

Btw, du ser det skikkelig godt på bildet her, at hun har fått masse håår!! <3

 

Så har vi begynt å skrive ut masse bilder som vi legger i rammer og henger på veggen, og nr det ble dårlig medd plass, måtte v i ta ned alle kortene som vi hadde fått siden natalia  ble syk. Hele 150 kort var det! De fleste er fra Polen og Norge, men vi har og fått fra Danmark, Sverige, Italia, USA, og Canada og noen flere tror jeg...

På noen fra utlandet der vi ikke aner hvordan folk har fått vite om natalia, er det litt morsomt når noen sannsynligvis har gått inn på Google oversetter og skrevet: " du er svært modige, får vel snart" :)) <3

 

14

Legolandflyet 2012!

På Lørdag hadde vi en fantastisk tur til Legoland! Vi reiste ned fredag kveld, og skulle egentelig ta fly sogndal-bergen, men flyet var kansellert, så da tok vi minibuss til Scandic-hotellet som vi bodde på.

Lørdag sto vi opp kl 6.00, spiste frokost (hotellfrokost er såå digg), og vi dro til flyplassen.

Allerede der begynte moroa, mens vi ventet på å gå inn i flyet, fikk alle barna (og noen voksne), sekker med litt av hvert inni, bl. a masse godteri:) Alle de små fikk også luer (guttene sånn kule kapteinluer, og jentene capser) som det stod viderøe på, og kjoler/t-skjorter, så når vi var klare for avgang hadde vi et mini-viderøe crew! 

Inni flyet var det fullt av liv, alle gikk nesten som de ville, og glade unger gikk rundt og hilste på alle :) Det var liksom ikke et av disse flya der alle sitter stille og fastspent og venter på at flyet skal lande! Hvertfall: Opplevelsen vi fikk på flyet  veide nok opp for at vårt fly hjem var kansellert-begge veier..

Vi fikk frokost, drikke, smoothie, frukt, og kaker og kanelboller som barna delte ut, mmm:)  Desutten fikk alee barna gå fram i cockpiten, der de fikk hilse på de flike pilotene, og nja, kankje ikke prøve ut, men se alle de knappene og spakene ,og annet jeg vet ikke hva var, hvertfall masse lys og greier som i et romskip på film,ganske kompliserte saker, altså!

 Framme i Legoland ble vi møtt av en som hvertfall Natalia mener var Prinsessa av Legoland <3 

(Alle fikk slike skilt som det natalia har rundt seg(med gult kort), der det stod"handicap"+at vi fikk en stempel på hånden..ved å vise fram kortet og stempelen slapp vi å stå i kø:)

 "Yeeeey" Hele gjengen foran Widerøe-flyet som vi kom med:) Vi var ca. 100 stykker, ganske mange! (håper det er greit for dere som er med her at jeg legger det ut her, alle blir jo temmelig små her uansett!)

Det flotte crewet vel framme i Legoland! Er ikke ord for hvor fantastiske alle dere er! <3 Den gleden dere viste ved å få lov å være med, og dere frakta oss ikke bare til legoland og serverte mat, med var med og gjorde denne dagen enda bedre enn vi hadde håpet på :)) Tusen takk!! 

'Vi trodde selvfølgelig at dagen kom til å bli bra, men den var over all forventning' :)

Vi koste oss masse, spiste masse god mat, og kjørte mange karuseller :) Mer skal jeg ikke si, for her er linken til en video om Legolandflyet 2012, laget av journalist Robert Hansen som var med på hele turen! Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=S1wsteYwYHQ

 

 

19

MR-resultater!

Jess, det var liksom ikke noe annet å finne på på mandag enn å sitte og vente på telefonen fra Haukeland..vi skulle nemlig få MR resultatene...

Og de var slike:

Kreften har ikke blitt mindre- eller større!! Og det er jo braa! Altså, det var bedre enn vi hadde forventa:)  Den har altså sluttet å vokse helt, eller bare for en tid, , eller så kan det bare hende den er død.  Altså at den har slutet å vokse og alt det der, død. 

(Cellegift, stråling eller operasjonen er fortsatt umulig, fordi kreften har surret seg rundt nervene hennes, så det er noen ganske kompliserte saker..)

En gang var det jo sånn at den ble dobbelt så stor over kort tid, så etter at hun sluttet med cellegift, var det jo ikke store håpet... 

Nå har den hvertfall ikke vokst de siste..3 månedene, og kanskje den aldri vokser mer i det hele tatt..(håper det!)...men hvis hun har gått med den her så lenge, så kan det jo godt være at hun kunne gått med den resten av livet så lenge den ikke gjør noe skade...? (utenom at den har gjort venstrehånda hennes handicappa)-.^ Jaja, mirakler kan skje! Men skal ikke tenke på det noe særlig, for vi vet jo ingenting om hva som kommer til å skje framover uansett.

I så fall er natalia i strålende form, og vi håper det fortsetter! :)

Natalia: "Se på hesten min!"

Jeg: "Det er ikke en hest, det er en sebra-.^"

Natalia: " Nahaii! Det er en hest med striper på!"

<3

 

 


 

14

Kolmården!

Da har vi kommet tilbake fra kolmården dyrepark i Sverige! Vi tok først viderøe fly fra Sogndal til Olso, så SAS, oslo-stockholm. Uheldigvis ble bagasjen vår glemt igjen i Oslo, så vi måtte klare oss uten, inntil den kom til hotellet ved formiddagen neste dag:)  

Vi bodde på Villmarkshotellet, tror det var 5-stjerners, var hvertfall veldig fint, med spa og greier,som forresten var veldig gøy, siden jeg aldri har vært på spa før!

Turen varte bare i 3 dager, men vi fikk tatt med oss noen fantastiske opplevelser hjem ;)) 

Vi var på Safari, der du kjører i disse vognene som du ser på bildet, rett over dyra :)

Natalia fikk hoppe på disse store trampolinene.. på bildet ser det ut som om hun holder på å gå høere enn tretoppene, sannheten er at hun er veldig lett, og fikk hoppet sånn 1 meter, maks...men synes det var gøy for det;)


...fikk ansiktsmaling......klappet en rokke...

..var på delfinshow...ulempen med å sitte foran på reserverte plasser var at hele kameraet kan bli dekket av vann når delfinene plutselig hopper op rett foran deg...


og det beste: vi fikk møte og mate delfiner!! 2 ganger i uken tar dyreparken imot et kreftsykt barn inn 'backstage', så det var moro at vi og kunne være med på det :)) Natalia var faktisk ikke redd i det hele tatt, hun matet dem, klappet, ga dem tegn, og klappet dem til og med på tennene :)

Hun var liksom helt chill, for meg så det bare ut som om delfinen snart kom til å bite av hånden hennes ...:p

Hun ridde og på kamel og tok en masse berg og dal-baner xD Nå har jeg begynt på skole, så det har roet seg litt ned med all reisingen. Og natalia har begynt i barnehage!! bare noen timer daglig, men det er jo veldig viktig at hun får være sammen med andre barn og :) 

Akkurat nå er vi på Scandic hotell i Bergen, vi har akkurat kommet tilbake fra Legoland(legolandflyet2012 med Kreftforeningen). :) Og på mandag kommer prøvene fra Natalias siste MR-undersøkelse noen dager siden, så det blir spennenede...

På Onsdag kommer nytt innlegg om Legoland turen, så skriver jeg aknskje litt om MR-resultatene ;)

-Meg og Natalia

 

Emilia og Natalia Polbratek

Emilia og Natalia Polbratek

14, Sogndal

Eg er ein glad og livlig jente meg ein kreftsyk lillesøster på 5 år, som eg er veldig glad i <3. Dessverre virket ikke alt som det skulle, og hun har kanskje bare sommeren igjen. Derfor vil eg og resten av familien gjøre dette til den beste sommeren hun har hatt :) Følg meg på Instagram! Tekkao25 ;)

Design

hits