25

Svar på spørsmålsrunde- del 2

Hva er det best Natalia liker å gjøre? Hva er Natalias hobbyer?

-Hun liker å gjøre det meste engentelig...Hun elsker å sitte å kose med hasteren, drive på med klistremerker, sykle, være i barnehagen, leke, og selv om hennes venstre hånd er handicappa elsker hun fortsatt å male, tegne, masse sånne ting der du må være flink med hendene. Synes hun er kjempeflink som får til så utrolig mye med en hånd :')

Dessuten ALLTID når mamma skal lage noe som helst på kjøkkenet, MÅ natalia alltid være der og følge på hva mamma gjør og hjelpe til på kjøkkenet^^ Og som de fleste andre barn: Fantorangen, og barne-tv og alle de der,  Og når jeg f.eks  gjør lekser henter hun og barnehage-matteboka si, og skal være med :) Det er egentelig kjempemye jeg kunne ha skrevet her..

 

Fanta eller cola?

-Er den ment til meg eller Natalia? For hun haater brus, mens jeg foretrekker fanta ;)

 

Har ho kreft egentelig?

-Okeey..hva slags spørsmål er det..? Er bloggen lite troverdig eller?

 

Hvordan tok hun det  å miste håret?

Når hun begynte med cellegift, og puta var full av hår, satt hun gråtende og irritert over den mens hun prøvde å rense den. Til slutt var hun så trist og irritert at hun sa hun gikk med på å klippe/barbere bort håret, men hun ville ikke se seg selv i speilet mange dager, og var ganske deprimert. Men alle behandlet henne som før, så hun sluttet og å tenke på det :)

 Hvordan er det fro henne å få tilbake håret?

-Haha, morsomt :) Hun er glad for det, det eneste negative er at hun må vaske det  nå(noe hun hateer) ;P

 

Har dere fått den sommeren dere håpet å få?

-Den var så mye mer enn vi hadde håpet for! Det hadde ikke gått an uten alle dere som leser bloggen, og hjalp oss så mye <3 Men så er den jo ikke over enda, da...;) Vi skal faktisk være bortreist hele høstferien ;)

 

Hvordan kunne Natalia dusje og vaske seg, hvis hun ikke kunne få vann å seg?

- Greia var at hun ikke kunne være helt under vann, eller bade i basseng eller badekar. Men hun kunne/ måtte jo vaske seg, så lenge vannet ikke rant ned der hun hadde kateteret (som var midt på brystet). 

 

Bor dere på Leikanger/Hermannsverk i Sogn?

-Jess, det gjør vi :)

Liker Natalia å være tilbake i barnehage?

-Ja, det er hun veldig glad for:D Hun liker å være sammen med andre barn, og det blir jo kjedelig å bare sitte hjemme (spesielt når hun ofte måtte sitte i karantene (?) , på sjukehuset, og hjemme når hun var syk :/

Hvor gammel er Natalia?

-5 1/2 ca. Hun er født 15 Mai ;))

Føler du at du har forandra deg som person siden Natalia ble syk?

-Ja det tror jeg

Hvor kunne du tenkt å reise hen hvis du kunne velge?

Hawaii, New Zealand, Antarktis, eller Påskeøyene.

Hva kunne du tenke deg å bli når du blir stor?

-Jeg er stor! haha, neida...jeg har ikke noe bestemt jobb enda,  men jeg vil hvertfall gå på Mat-og restaurantlinja på videregående ;)

Er du flink på skolen?

-Ehm..njaa....(Arild, er jeg det da..?)....niealtsåå..karakterene mine består for det meste av firere, femmere og noen seksere, så jeg tror jeg er sånn helt okey lssm..

Liker du å skrive?

-Begynte å like det siden jeg startet med bloggen :)

-Hvis du og Natalia skal ha skikkelig kosekveld sammen, hva finner dere på da?

-Koser oss selvfølgelig! Lager noe god mat, godteri, masse tepper, tar masse morsomme bilder av oss, masse puter og bamser, eller så lager vi et stort telt i stua med utsikt til TV'en og ser en film eller noe:) Og selvfølgelig slipper vi ut hamsteren, og lar den krype ned under dyna med oss :) 

Prøver dere å leve som normalt?

-Ja det gjør vi :) Alle her har jo begynt på enten skole, jobb eller barnehage ikke ulikt alle andre.

 

Her kommer svaret på disse spørsmåla: (Det gikk mye av det samme)

¤Kan det hende Natalia blir frisk?

¤Hvor mange prosent er det for at Natalia blir frisk?

¤Når kommer hun til å dø?

¤Har hun begynt å bli friskere?

¤Er natalia frisk?

¤Tror duNatalia vil leve til hun blir gammel? (?)

¤Har kreften sluttet å vokse?

 

Før det første burde dere som stilte spørsmåle sjekke ut innleggene "Hva slags type kreft er det?", og "MR-resultater", der står : vel...statusen til Natalia nå for tiden og litt om kreften. Ellers kan jeg ikke svare på noen av disse spørsmåla sikkert fordi:

-INGEN vet om/hvor lenge hun har igjen.

-INGEN vet når eller om hun kommer til å dø.

-INGEN vet om kreften har sluttet å vokse.

-INGEN vet hvor mange prosent det er for noe som helst.

INGEN vet helt sikkert engang hva for en type det er, for det fantes ikke noen slik type før hun fikk den. Ingen visste engang hva slags type cellegift hun skulle få fordi de ikke visste noe om denne slags typen kreft, så mens den hele tiden vokste seg større satt det leger og eksperimenterte og grublet over en type cellegify som ikke virket likevel når hun fikk den. 

-Hun har hvertfall ikke begynt å bli friskere (hun får jo ikke cellegift engang!), og hun kommer aldri til å bli helt frisk så lenge hun ikke får det eneste som hjelper mot kreft: Cellegift, stråling eller operasjon.

-Hun kan ikke ha operasjon, fordi kreften har surret seg rundt nervene hennes, (de hadde ikke fått den ut uten å skade nervene) så hun ville mest sannsylig ha dødd under en slik operasjon.

-Vi vet ikke om svulsten er død(altså sluttet å vokse), hvis den har det kan det jo hende hun kan leve en stund med den, men INGEN vet det heller.

Det er derfor vi prøver å leve så normalt som mulig, for nå er det ingen som lenger vet noe som helst, og tenkt hvis hun lever med den i..ja...et år eller noe, vi kan jo ikke bare stoppe opp å gjøre noe som helst fordi vi vil være med henne 24/7 pga "at det er hennes siste tid" eller noe. Så det var ganske fail når legene sa at hun bare hadde en liten stund igjen. Men de kunne jo ikke vite at den plutselig skulle slutte å vokse, når den hadde vokst så fort før. 

 

 

så det er umulig å vite alle svara, og vi får bare leve med å være uvitende for tiden. 

Håper dere er fornøyde med svara folkens!

 

Senere lar jeg mamma skrive historien om hvordan vi fant det ut( mange som spurte om det og nemlig) ;)

 (Roma)...ahhh...40 grader i skyggen..hvor mye er det her..skal vi see...0 grader, wiii! <3

Nå er jeg å følge på instagram og, tekkao25 heter jeg! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POSTET AV:  Lisbeth
22.09.2012   19:24
Flink du er, husk å bruke litt tid på deg selv også ;)
POSTET AV:  Ina Emilie
22.09.2012   19:25
Bra svart:)
POSTET AV: 
22.09.2012   19:26
Fine svar:) håper det går bra med dere.
POSTET AV:  Stine
22.09.2012   19:30
Du er utrolig flink, både til og skrive og ta vare på Natalia, hun virker som den herlige lille gledesprederen, trist at hun er syk:(
POSTET AV:  Helle
22.09.2012   20:46
Åhh dere er så søte;)<3
POSTET AV:  mia
22.09.2012   20:47
hvorfor svarte du ikke på spørsmålene ang polen?
POSTET AV:  Emilia
22.09.2012   21:00
Jeg begynte på de spørsmålene om interesser, skole og barnehage føst, så tok jeg de vanskligere om kreften, og glemte helt de polske greiene ;)

Jo altså: Vi er polske, har bodd i norge i ..9 år elns, snakker litt polsk og litt norsk hjemme, natalia snakker begge språkene flytende og er født i norge ...selv føler jeg meg egentelig ganske norsk, og hadde aldri i vergen flyttet tilbake!! Dessuten når det gjelder språk begynner jeg ofte å glemme ord osv, og det er litt vanskelig for meg å lese polsk og.
POSTET AV:  Tonje
22.09.2012   21:27
Veit ikkje kva dikka ha prøvd av behandling å sånnt, men hadde det vert meg som var kreftsjuk, og det ikkje var noke å gjere, hadde eg villa prøvd healing. No veit jo ikkje eg om dikka trur på det å sånn da, men ville no berre sei det, i tilfelle dikka ikkje ha tenkt på det :)
POSTET AV:  Trine
23.09.2012   11:38
Synes igjen du svarer veldig bra. Følger spent med og håper virkelig kreften er i dvale og blir det. Noen nevner healing over her og da blir jeg kvalm. Min sønn holdt på å dø av en hjertefeil og lå på intensiven med åpent sår på brystet. Mot å love at bestemor var frisk så fikk hun komme inn på intensiven, noe de ikke fikk for 16 år siden, men vi var redd han ville dø og ønsket at besteforeldrene skulle få se han. Men bestemor hadde vært hos healer (hun var så fortvilet) og opp av veska si dro hun et lommetørkle healeren hadde tatt på. Han hadde sagt hun skulle legge det på brystet til sønnen min, på det åpne såret. Hadde hun fått til det kunne hun drept han med bakterier/infeksjon. Jeg så heldigvis hva hun prøvde å gjøre og fikk stoppet henne, men det skremte vettet av meg og etter det er Healing utelukket. Han burde visst faren med å gjøre noe slikt. Så ta deres egne valg med behandling. Jeg er sikker på dere gjør alt dere kan for Natalia og man kommer også veldig langt med kjærlighet og god livskvalitet, noe dere er supergode på. Legene tar seg av det medisinske.
POSTET AV:  aupairirland
23.09.2012   16:09
Ønsker dere alt godt:)
POSTET AV:  Heidi T
24.09.2012   20:30
Håper det går bra med dere.. Og det å være positiv er kjempe viktig:)

Fin blogg forresten.. Vi heier på dere!! <3
POSTET AV:  Mette
25.09.2012   17:35
Heisann

Jeg vil bare si det at jammen har du svart veldig bra på alle sprørsmålene og du viser en overbærenhet og ektehet som er ganske så unik.

Noen ganger kommer det spørsmål fra veldig unge mennesker som stiller de litt på en naiv måte, men du takler det så bra.

Så stå på hele familien. Kanskje det har skjedd et mirakel, verden opplever mirakel rett som det er for vi har nemlig en god Gud som hører bønner.

Klem fra Mette
POSTET AV:  Catrine aka Cakki
25.09.2012   19:57
Du har svart veldig bra og så fint å høre så mye fint om Natalia hva hun liker å gjøre å sånnt :) hun er jo så god og jeg skulle inderlig håpe at hun fikk bli frisk!

<3
POSTET AV:  Linnea
25.09.2012   23:08
Hvis det er en kjendis Natalia ser opp til burde dere finne ut en måte å ta kontakt, så kanskje Natalia blir heldig!♥
POSTET AV:  Susanne Håheim
26.09.2012   17:10
Iht det Tonje skreiv at om det var ho som var kreftsjuk og det ikkje var mulig å bli frisk med cellegift og sånn, då ville eg verkeleg prøvd cannabis. Veit de har skreve at de ikkje ville prøve noko meir, men altså det var berre mitt syn. Om de vil lese meir om cannabis og krefthelbredning, så kan de søke på Rick Simpson. Det finnes også legestudier i Norge som held på å forske på cannabis og helbredning av kreft :)
POSTET AV:  Jenny
27.09.2012   20:11
Dette er bare en utrolig fin blogg å lese. Du er en veldig sterk jente Emilia! Det er din kjære søster også<3 Gode spm med gode svar, det likte jeg! Ekstra fint å lese at dere har hatt en best mulig sommer som mulig i forhold til situasjonen!, jeg håper Virkelig at det blir flere sånne sommere som denne dere nettopp har hatt sammen hele familien. Hilsen en 13 år gammel jente som ønsker alt det beste for din familie videre i fremtiden. <3
POSTET AV: 
28.09.2012   16:31
Dere sa jo at hun skulle dø like etter sommerferien :o Men det er bra at hun fortsatt lever da :)))
POSTET AV:  hellelovee
30.09.2012   19:26
Plizz se på bloggen min@;)
POSTET AV:  SUPERKAISA.
02.10.2012   18:04
Natalia er utrolig skjønn :o <33
POSTET AV:  ivanova
02.10.2012   23:42
kjempe fine <3
POSTET AV:  tmhh
05.10.2012   11:17
Du har en utrolig fin blogg! <3
POSTET AV:  Anette AArentzen
06.10.2012   16:22
Jeg er imponert over hvor bra du skriver!!! Stå på!! Og masse lykke til!!!! Ønsker dere alt godt!!<3
POSTET AV:  traumefaen
09.10.2012   16:20
Fin blogg, håper det går bra med dere! Ta gjerne en titt innom min nye blogg :)
POSTET AV:  Cathrine
10.10.2012   15:26
Når kommer neste innlegg? Synd du blogger så lite, liker å følge med
POSTET AV:  meme!!!
11.10.2012   19:52
Lever hun ikke lenger? :/ Pga du ikke blogger mer.. Synes både du og Natalia er kjempesøte!Vil du si noe om "Svar på spørsmålsrunde- del 2" ?


Emilia og Natalia Polbratek

Emilia og Natalia Polbratek

14, Sogndal

Eg er ein glad og livlig jente meg ein kreftsyk lillesøster på 5 år, som eg er veldig glad i <3. Dessverre virket ikke alt som det skulle, og hun har kanskje bare sommeren igjen. Derfor vil eg og resten av familien gjøre dette til den beste sommeren hun har hatt :) Følg meg på Instagram! Tekkao25 ;)

Design

hits