36

HVA ER DET SOM SKJER?

hva er det som skjer?? tror at dagen i dag må ha vært et av de mest kaotiske i mitt liv....-.^

For at alt ikke bare blir kaos, skal jeg skrive punkt for punkt hva som skjedde idag...

~Eg våkner opp, ser inn på Facebook, og der står det at 5 venner har delt et bilde. Jeg ser først at det er et bilde tatt fra en avis, men begynner ikke å lese før jeg ser navnet mitt nederst. "whaat?", tenker jeg, før jeg kommer på at det er innlegget jeg sendte inn til Aftenposten. 

Av flere hundre innlegg på aftenposten, hadde jeg aldri trodd at akkurat mitt skulle bli så framhevet. De kommer ikke til å se på det engang, tenkte jeg. På  avisens nettside har innlegget mitt blitt lagt ut som artikkel, og kjempemange hadde likt det, og skrevet kjempehyggelige kommentarer :) Tusen takk! <3

~Så kommer jeg på, at VG hadde sett innlegget dagen før, og ringt mamma for å spørre om de kunne komme fra oslo til leikanger for et intervju om formiddagen. Dermed ødla de mine planer om å sove til 12 i dag og. De het Kristian og Synnøve, Synnøve spurte og skrev, og Kristian tok bilder. Awesome folk. De dro etter 4 timer, og artikkelen blir på 3-4 sider, i VG i morgen! 

~Når de endelig dro, var jeg ganske sliten, så jeg gikk og la meg litt, men så ringte det en dude fra aftenposten, og spurte meg om vi kunne ha at telefon-intervju. Telefonintervjuet kom ut på nettet etter en halvtime, den finner du her: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/--Hun-vet-at-hun-er-syk-Men-vi-sier-ikke-til-henne-at-hun-bare-har-sommeren-igjen-6941897.html  . Han som skrev denne var veldig flink, synes jeg ;)

 

~Akkurat når jeg var ferdig og la på, kom mamma med en telefin til fra nrk(radio), de spurte om ca. det samme som aftenposten. Det kommer på P1 eller P3, er ikke sikker.

~Bloggen min hadde 5000 leserer i løpet av dagen, og 8000 sidevisninger:) Det er jo litt nice:) tusen takk til alle som leser bloggen!

~feilen med kontonummeret rettet jeg opp i forrige innlegg. beklager!

Er ikke sikker på hva jeg skal synes om alt dette her, det er sikkert litt stilig å få så mye oppmerksomhet, men jeg synes at det først og fremst burde være natalia alle får høre om, ikke en "fantastisk storesøster som gjør en heroisk innsats for søsteren sin". Men det er selvfølgelig utrolig hyggelig, snilt, og rørende, å få så masse kommentarer, forespørsler, og meldinger. 

 

 
*Hamsteren "Mango"! /heller Mongo)*

*Hvertfall et smilende fjes^^ Jeg er jo ikke like begeistret for å måtte rense buret, men samma det, hun fikk en hamster:)
andre ting som skjer!*

Siden natalia kom gråtende et par dager siden, og sa at "fiskene mine er så kjedelige, og du kan bare se på dem, og ikke klappe dem, for da dør de", fikk hun seg en overraskelse i dag:-) EN HAMSTER! som vi døpte Mango! 

Ellers har pappa dratt for å hente vår tante (17), fra bergen flyplass, hun skal være her hele sommeren. Også kommer bestefar om en uke, noe som er litt greit, for da lager han kanskje litt polsk mat, som jeg lengteer etter. (mamma er jo vegetarianer, så hun liker ikke å drive på med kjøtt engang, og det er jo det polsk mat stortsett består av)...

Men nå kjenner jeg at fingrene mine verker av å skrive, han gjort det mer enn noen gang i dag. Tusen takk til alle som leser bloggen, håper dere fortsetter;)) <3

Her er flere linker fra andre intervju: http://www.aftenposten.no/nyheter/Storesoster-13-rorer-alle-pa-sosiale-medier-6941726.html,(AFTENPOSTEN)

http://www.tv2.no/gmn/vil-gjoere-lillesoesterens-5-siste-sommer-saa-fin-som-mulig-3831513.html (TV2)

det er maange andre nettsider, som jeg ikke har snakket med, men som har tatt opp det samme.

 

Natta! <3

 

 

POSTET AV:  Hege Beate
12.07.2012   22:06
Natalia er virkelig i de beste hender!

Søskenkjærlighet på det sterkeste her!

Ønsker dere en like fantastisk sommer som dere drømmer om og mer til!

Natta! ;)
POSTET AV:  issi
12.07.2012   22:07
Så flink storesøster du er!

Meeeen hvor er sponet til hamsteren? Hamster må ha spon og høy i bunnen av buret!:) Viktigviktig.
POSTET AV:  evy renate eliassen
12.07.2012   22:08
du er veldig flink og skrive om din søster,ønsker der ein god sommer
POSTET AV:  Tone
12.07.2012   22:08
Kjempe rørende å lese om deg og din søster, hvor sterk du er! Jeg ønsker dere en riktig god sommer, måtte det bli den aller beste :)
POSTET AV:  Trine
12.07.2012   22:09
Så flott at du, mamman og pappan din er så positive oppi alt det triste! Håper dere får en fantastisk og opplevelsestik sommer! Bruk kameraet flittig. Du er ei superflott storesøster! Varme klemmer og gode tanker sendes deres vei
POSTET AV:  okeyliksom
12.07.2012   22:09
jeg er så rørt over hvilken kjærlighet du har ovenfor søstra di, det er virkelig beundringsverdig. Da jeg var på din alder var jeg bare furten osv, men du viser virkelig en voksen side i så ung alder. Det er noe du virkelig kan være stolt over! stay strong!
POSTET AV:  Hilde
12.07.2012   22:12
herregud!! sitt her me tåra i øyan :') du må værra verdesnbæstestoresøster!!! søstra de e kjæmpe heldig såm har dæ! d må værra kjæmpe tungt å fælt å tænk på at d ikke e læng t hu fersvinn... mn du gør no ditt bæste fer at hu ska ha d kjæmpe bra åsså få masse opplevelsa før denj dagen kjæm! håp d e bære bra m dåkker å dåkk får ein super tid ilag! :-) <3
POSTET AV:  Emilia
12.07.2012   22:12
ja, angående det at hamsteren ikke har fått inn spon enda; de var tomme i butikken, men sa de skulle få tak i til i morgen;) Men den klarer seg:)
POSTET AV:  camilla
12.07.2012   22:14
Rørende å lese om deg og din lillesøster.

Din lillesøster er utrolig heldig som har en så flott storesøster.

Ønsker dere en fin sommer sammen med mange gode minner og opplevelser.

Du må være verdens beste storesøster :) Natta :)
POSTET AV:  Line
12.07.2012   22:19
Håper dere får det koselig i sommer er det mulig at du kunne delt link til alle interjuer/media o.l håper det <3
POSTET AV:  issi
12.07.2012   23:06
Ok:) Dere kan legge en avis i bunnen imellomtiden :)
POSTET AV:  Rebecca
12.07.2012   23:58
Du er en god søster, og søsteren din er nydelig. Jeg blir rørt. Klem til deg fra meg. Og dere vil gjøre sommeren til en uforglemmelig sommer, tipper hun gleder seg til hin får både. :)
POSTET AV:  Usa12.blogg.no
13.07.2012   00:03
Vart heilt utrulig rørt første gang eg såg det, du satte nytt liv i meg og fekk meg til å forstå kor viktig der er å ta vare på dei man har. Håpe du og søstra di har det fantastisk, du gjer noko som heile lande sette i stor respekt! Håpe søstra di klarer seg lengst mulig og at dokke får ei fantastisk opplevelse i Italia!❤ eg delte bilde på facebook istad og har alt fått mange likes, har sett eliteserie fotballspelarar på kvinne sida, som har delt de på twitter og talet på retweets vart høgt! Du gjer ein fantastisk inspirerande jobb! ❤

Helsing USA12.blogg.no
POSTET AV:  Hilde
13.07.2012   00:34
Lillesøsteren din er utrolig heldig som har deg som sin storesøster.

For et fantastisk godt og varmt menneske du er!

Min kjære farmor som gikk bort for to år siden, sa at man alltid kunne se i øynene til folk at de var gode - og både du og Natalie utstråler en fantastisk godhet.

Innlegget ditt i Aftenposten ga meg virkelig perspektiv på livet - og det å gripe mulighetene.

Ønsker deg og dine en GOD sommer!
POSTET AV:  birgitte
13.07.2012   00:45
Du har en kjempe søt søster! Og ser ut som at begge har en skikkelig ståpå vilje! helt fantastisk og se! tror mange kunne lært av å sett på båndet dere to har!! Ønsker dere en kjempe fin sommer :)
POSTET AV:  Børge
13.07.2012   01:02
Hei.

Her hos oss vart vi imponert når vi såg lesarinnlegget i aftenposten som har vore delt over facebook heile dagen. Då vi oppdaga artikkelen og såg kven de var, må eg sei vi vart lei oss sidan vi godt veit kven Natalia er då sønnen vår har lagt på same avdeling i Bergen like lenge. Vi skal og til legoland med SKB, kanskje vi sjåast då?

Ein ting skal du ha, Emilia, du er ei kjempetøff storesøster! Fleire skulle ha vore som deg, du imponerer med motet ditt! Gje systra det du synes ho fortjener, men gløym ikkje deg sjølv heller!

Helsing Børge V.
POSTET AV:  Latoya/Mamma Heksa
13.07.2012   01:32
Du rører så mange mennesker, i alle aldre. Du har all min beundring og respekt for at du klarer å gjøre denne tiden så god som mulig for lillesøsteren din. <3

Mange ville bare ha brutt sammen, men du holder deg sterk når det trengs.

Vær stolt av deg selv! Og gi din skjønne søster en diger klem fra meg!
POSTET AV:  Kari Haugs Andersen
13.07.2012   09:22
Hei jenter. VI andre har bare bagateller å tenke på i forhold til dere. Vi klager på regnet m.m Inkl meg selv. Men hva er det med tanke på hva dere har foran dere. Ønsker deg og din familien en fantastisk sommer og masse spennende ting foran dere.

Og jeg tror ditt flotte innlegg har gjort at mange av oss andre går inn i oss selv og tenker: Hva har vel jeg å klage over. Litt vondt her og der. Kanskje en operasjon av en mindre art. Men hva er vel det.

Mitt motto er: Alt går hvis man tenker positivt. Så jeg sender mange positive tanker til deg og din familie. :-)
POSTET AV:  Tor-Erling Esbjørnsen
13.07.2012   09:29
Hei Emilia ! Leste om deg først på nrk.no også leste jeg innlegget ditt i Aftenposten. HERLIG måte du takler en slik situasjon på. Håper mange leser om dette, og kan lærdom av det. Håper dere får en så FIN sommer som overhode mulig. Hvis du har lyst å ha meg som venn på Facebook, finner du meg der. Ville være STOLT, hvis du gadd å sende meg en forespørsel !!! Måtte du og familien få en GOD dag !
POSTET AV:  brokenfeathers
13.07.2012   10:14
Her triller tårene. Ikke av sorg, men over hvor flott storesøster du er. Skulle ønske flere små ungdommer i den alderen var som deg og ikke så egoistiske. :')

Det du gjør er fantastisk, både for din søster og familie, men også for deg selv. Du vil sitte med mange flotte minner og se tilbake på, og det vil du ikke angre på :)

Jeg håper du vil fortsette å dele med oss også etter at din søster er borte, for mange unge sitter i din samme situasjon. Og for oss voksne kan det være vanskelig å vite hvordan vi skal takle et barns sorg når vi selv sitter i den.

Igjen, det du gjør for deg og dine er gullmedaljer og heder verdt. Ønsker deg en fantastisk sommer med mange flotte fine minner!

PS. Jeg vil lage et innlegg om dette på min egen blogg med hennvisning til din. For dette er et flott tema som mange unge burde tenke på, uavhengig av om de har syke søsken eller ikke. Vi vet aldri når vi mister våre kjære som oftest.
POSTET AV:  Jorunn
13.07.2012   10:44
Dere er heldige som har hverandre :-)
POSTET AV:  Marianne Stevnebø
13.07.2012   11:22
En ufattelig trist beskjed å få, men så modig og sterk du er, Emilia! Din lillesøster er heldig som har deg, og du er heldig som har en så fin lillesøster. Jeg husker hvor stolt du var når du skulle få en søster. Du har alltid vært flink med de små. Datteren min husker deg fremdeles. Klem fra gamle-læreren din, Marianne
POSTET AV:  Kathrine Sternfoss
13.07.2012   12:39
En utrolig historie, du er så sterk som klarer å takle alt det som skjer rundt deg nå for tiden !
POSTET AV:  Emma
13.07.2012   12:50
utrolig pen både du og lille-søsteren din er!!! jeg liker å lese bloggen din, kjenner meg godt igjen i hva du skriver. jeg hadde en kreftsyk bestevenn som forlot oss i mars i fjord, desidert der værste man kan oppleve. vi var sammen hver dag, og pluttselig en dag fikk hun kreft, hjernesvuls. før var vi sammen hver dag og koste oss ute, spilte fotball og hadde det flott. dette blei heller til sykehus besøk, snakking over telefonen og vi var veldig lite sammen. jeg merket at jeg mistet henne mer og mer, helt til vi fikk den dårlige nyheten om at ingen av medisene funket lenger. en måned senere døde hun. jeg ber for dere og håper du kan gi lillesøsteren din en flott sommer med masse glede. jeg vil ikke at hun skal måtte ende opp på et trist sykehus som min bestevenn. håper hun kommer seg til italia uten store smerter, og at dere koser dere, alle sammen. bare å skrive til meg på mail hvis du vil snakke. klem :-)
POSTET AV:  Karmen Lee
13.07.2012   14:26
Utrolig fint skreve. Du må være den beste søsteren i hele verden! Skulle gjerne hatt en søster som deg.

BTW: hamsteren min het også MANGO :-D haha...
POSTET AV:  Karoline
13.07.2012   14:50
For noen flotte søstre dere er! Sender dere mange gode tanker og håper at dere får ei minnerik og fin sommer. Lillesøsteren din er så søt og fin.
POSTET AV:  #Söndermarken#
13.07.2012   16:22
For noen nydelige jenter dere er <3

Håper dere får verdes beste sommer.

Jeg kommer til å tenke på dere hver dag hele sommeren <3

klemmer fra meg og min familie <3
POSTET AV:  Natalia
13.07.2012   17:10
Du og din søster (min Navnsøster) er mine helter!!! Aldri har jeg sett ei så oppegående, reflektert og positiv 13-åring! Jeg ser det sjeldent hos voksne også! Derfor blir jeg så ekstra stolt når jeg ser deg! Du gir en fantastisk gave til din nydelige søster! Hun får den beste sommeren i sitt liv! Og hun får tilbringe den med sin søster! Jeg kommer aldri til å glemme dere to! Stå på og jeg ønsker dere begge en fantastisk tid sammen!
POSTET AV:  Oda
13.07.2012   18:18
Jeg holder på og lese en bok som heter Idas dans som handler litt det samme.

En ung jente som får kreft :/

Må si det er veldig gripende dette her...

Så jeg sender alle mine gode tanker til dere<3

Håper Natalia og du med dine kjære får en fantastisk sommer!

.p.s. Natalia er en nydelig jente!
POSTET AV:  karol0ve
13.07.2012   20:02
Hei ! Du er fantastisk som skal passe på din søster bare denne sommeren.. Det blir sikkert din beste sommer også, for du tilbringer så mye tid med din søster og det kommer du aldri til å få gjort igjen. Jeg leste det i avisa.. og jeg syns du er herlig som gjør dette, og viser at du bryr deg om din skjønne lille søster.

Nataalia er en nydelig pen jente !
POSTET AV:  anonym
13.07.2012   21:50
herlig hu er <3
POSTET AV:  Malin
13.07.2012   22:07
Kjære Emilia! For en vakker tanke du har klekket ut. Du skal bare se at all den fryd og glede jeg har troen på du vil gi din søster i sommer vil holde henne i god form mye lengre enn legene antar. Stå på, du er en tapper jente med et varmt og voksent hjerte. Selv om din skjønne vesle søster er syk vil du likevel sørge for at hun kommer til å ha det mye bedre enn mange friske barn på samme alder - du er fantastisk! Masse lykke til, håper både du, din søster og resten av familien får en helt fantastisk sommer i tillegg til mange gode stunder etter sommeren. Klem
POSTET AV:  annette jansryd
13.07.2012   22:15
hvilken søster ;) jeg leser og gråter , men tenker hvilken søster dette blir nok den beste sommeren for dere alle, å lage minner er verdifult ;) kjenner deg ikke , leser på vg.no og facebook om dette du gjør for din lille søster . noe så vakert og flott :)

jeg ønsker deg og din familien en flott sommer sammens med dere vakre lille solstråle .. har selv en jente på 5 år solstråle er bare fororde på disse små ;) glede og sorg hånd i hånd men man kan glede seg over den tiden man har sammen uansett hvem vi er ..

all lykke til natalia ;)
POSTET AV: 
13.07.2012   22:49
For en vakker lillesøster du har. Jeg skjønner at du vil gjøre henne lykkelig denne sommeren. Hun fortjener virkelig det. Jeg har selv en sønn som har hatt kreft og vet hvor uvirkelig alt kan være og at man bare må gjøre det beste ut av det. Min sønn er nå frisk, men man har jo alltid en frykt. Nyt hvert sekund dere har sammen. Kjærlighet og omtanke du viser er fantastisk. Sender dere alle gode tanker. Ha en god sommer :-)
POSTET AV:  Marita Solheim
14.07.2012   00:34
Det faktum at du skriver dette viser jo berre at du er ei fantastisk omsorgsfull storesøster : "Er ikke sikker på hva jeg skal synes om alt dette her, det er sikkert litt stilig å få så mye oppmerksomhet, men jeg synes at det først og fremst burde være natalia alle får høre om, ikke en fantastisk storesøster som gjør en heroisk innsats for søsteren sin". Respekt for deg!
POSTET AV:  Silje Tengs
14.07.2012   22:18
Jeg blir helt rørt av hva du skriver, du er jo verdens beste storesøster, hører dere skal til tusenfryd, ha deg gøy og kos dereVil du si noe om "HVA ER DET SOM SKJER?" ?


Emilia og Natalia Polbratek

Emilia og Natalia Polbratek

14, Sogndal

Eg er ein glad og livlig jente meg ein kreftsyk lillesøster på 5 år, som eg er veldig glad i <3. Dessverre virket ikke alt som det skulle, og hun har kanskje bare sommeren igjen. Derfor vil eg og resten av familien gjøre dette til den beste sommeren hun har hatt :)

Design

hits